Pocketvering

Alle materialen

SoftTouch variabele pocket kernen bieden comfort aan alle typen lichaams-bouw en lichaamsgewicht. De variabele spoel geometrie is het geheim van het succes van de Soft Touch TM pocketveer, die Neptune gebruikt in haar matrassen. Deze veertechnologie zorgt voor initiële zachtheid bij aanraking en wordt steeds steviger voor de nodige ondersteuning, als er meer gewicht op gaat drukken. Dit type vering genereert luxe, comfort en ondersteunend vermogen. Elke veer is ingekapseld in een stoffen zakje, dat zorgt voor een actieve demping. Deze bewerking zorgt ervoor dat elke Soft Touch pocketveer vrij is om zelfstandig te bewegen.

Optimale eigenschappen

Een pocketveren matras heeft optimale eigenschappen bij een minimale breedte van 90 cm. Rondom de pocketkern worden namelijk balken van comfortschuim geplaatst van ongeveer 8 cm. Hierdoor blijft er ongeveer 74 cm over voor de pockets. Bij een smaller matras wordt dit alleen maar minder, dus te weinig voor een optimaal comfort.

De totale dikte van een pocketveren matras is circa 20 tot 24 cm. Dunnere matrassen met pockets geven niet genoeg comfort. Neptune gebruikt 4 cm comfortschuim boven op de pockets waardoor je geen enkele veer kunt voelen. Er worden heel veel producten aangeboden die van veel mindere kwaliteit zijn!

De dikte van de staaldraad, die gebruikt wordt voor de veren, bepaalt tevens of deze stevig of zacht aanvoelt. Met staaldraad van verschillende diktes kun je meerdere comfortzones in de matras aanbrengen. De veren zijn thermisch gehard en behandeld tegen corrosie.